Grønn Jobb AS holder sommerstengt deler av uke 28, og hele uke 29 og 30. Grønn Jobb BHT AS holder åpent hele sommeren, telefon og e-post vil bli betjent - bht@gronnjobb.no / 69 33 66 11

Logg inn

Stillaskurs 2-5m og 5-9m

Forskrift om utførelse av arbeid §17 - 01.01.2016 stiller krav til teori og praksis, det skal utføres av kvalifisert person, og skal være dokumentert.


Location White Inspiria Science Center
Megapgone White Dagskurs
Clock White 08:30 - 16:00
Calendar White 1 kursdato igjen
Chat White Norsk

Hva du lærer om

  • HMS aspekter ved bygging og bruk av stillas.
  • Bygging av rammestillas med avstander til vegg, generell beregning av antall veggfester, vind avstivning, generelle spirebelastninger med beregning av fotplatens størrelse, skråstag, verneutstyr, sikringstiltak og skilting.
  • Adkomstveier og rømningsveier.
  • Muligheter for utkraging på utside eller innside for å komme rundt raftekasse, veranda, vindskyer, og sikre takarbeider.
  • Bestillerkompetanse for å bestille rett utstyr til rett jobb.
  • Kontroll av stillas.
  • Gjennomgang av KS system med utregninger, rutiner og sjekklister utarbeidet av byggmesterforbundet.
  • Sikring i beferdet område.

Beskrivelse

Forskrift om utførelse av arbeid §17 - 01.01.2016 stiller krav til teori og praksis, det skal utføres av kvalifisert person, og skal være dokumentert. Kvalifisert person er stillasleverandør eller en som har gjennomgått den pålagte teorien og praksisen.

Når kurset er gjennomført vil deltager få utstedt Kursbevis på at deltageren har gjennomført 7,5 teori i sikkerhetsbestemmelser. De resterende 7,5 timene teoretisk opplæring (ved stillashøyde 5-9 m), som omhandler bruk av eget stillassystem, utføres av egen bedrift.

Dette kan gjøres på to måter:

Bedriften selv gir opplæring i eget stillassystem.

Leverandør gir opplæring i innkjøpt stillassystem.

Den praktiske opplæringen på 15 timer legges til egen bedrift under tilsyn av "kvalifisert person". "Kvalifisert person" er den som har opplæring i den aktuelle høydeklassen eller høyere klasse. + den praktiske opplæringen på eget stillas.


Når dette er gjennomført er personen å anse som kvalifisert person, og kan bygge stillas opp til 9 meter.

kr4.500 inkl. mva. / per deltager

Inkluderer
HMS ikon 
Kursbevis
HMS ikon Lunsj
HMS ikon Kursmateriell

Fyll ut skjemaet under for å få tilbakemelding om vi har ledige plasser 


Kontakt oss for spørsmål

69 33 66 11
bht@gronnjobb.no

Om kursholderen

Oddbjørn Hasle-Finstad

HMS-rådgiver, Grønn Jobb BHT

Oddbjørn er sertifisert kursholder for stillaskurs og en allsidig rådgiver med bred bakgrunn. Derfor kan Oddbjørn hjelpe våre kunder med det aller meste. 

Han er utdannet fysioterapeut. I tillegg har han studert yrkeshygieniske faktorer på NTNU. Blant annet fysiske og biologiske arbeidsmiljøfaktorer. 

Oddbjørn har jobbet i Frisk Bedriftshelsetjeneste siden 2012 og fortsetter i dag å levere varene som HMS-rådgiver under det nye navnet Grønn Jobb Bedriftshelsetjeneste.

Kursinformasjon

 

Varighet: 08:30 - 16:30 på alle datoer
Sted: 
Inspiria Science Center
Adresse: Bjørnstadveien 16, 1712 Grålum