Search Green  Søk     Vertical Divider Dark    Chat grønn  Kontakt oss     Vertical Divider Dark    69 79 11 30     Vertical Divider Dark    Logg inn   Logg inn

201005_stockfoto_bht_utviklere_kantine 3

Helseattester

Ved Grønn jobb bedriftshelsetjeneste har vi leger som har godkjenning som petroleumslege, sjømannslege og dykkerlege. I tillegg til disse sentrale godkjenningene har vi kompetanse og utstyr til å gjennomføre følgende attester:

  • Offshoreattest
  • Sjømannsattest
  • Dykkerattest (Offshore og inshore)
  • Helseattest for røyk- og kjemikaliedykkere
  • Førerkortattester (yrkessjåfører)
  • Attest til asbestarbeid

 

Under følger info om de enkelte helseattestene:


 

Helseattest – offshore

Alle som skal jobbe på faste eller flyttbare offshoreinstallasjoner må ha gyldig helseattest. Denne attesten må fornyes hvert 2. år. Det er bare godkjente petroleumsleger som kan utstede helseattest. Myndighetene har fastsatt strenge helsekrav for å sikre deg og dine kollegaer en trygg arbeidssituasjon, både i daglig arbeid, men også ved en eventuell evakuering.

 

Helseattest – sjømann/LOS

Alle sjømenn og loser må ha gyldig helseattest fra sjømannslege. Dersom man som sjømann skal oppholde seg offshore må man ha petroleumsattest i tillegg til helseattest for sjømenn.

 

Dykkerattest

For å utstede helseattest til dykkere må man være godkjent dykkerlege. Det er fastsatt spesifikke krav til helseundersøkelsen, samt hvilke tester som må tas. Det er ved enkelte tilstander/situasjoner også behov for å ta tilleggsundersøkelser som blodprøver eller røntgenundersøkelser.

 

Helseattest for røyk- og kjemikaliedykkere

Undersøkelsene kan gjennomføres av kompetent lege, dvs. lege som har satt seg inn i bestemmelsene og helsekravene. Det er ingen offentlig godkjenningsordning. Røykdykkere har noe sjeldnere medisinske undersøkelser enn vanndykkere, men de har også regelmessig styrke/kondisjons-tester.

 

Førerkortattester (yrkessjåfører)

Førerkortgruppe 2 og 3 (lastebil og buss, samt kompetansebevis) må med jevne mellomrom fornyes. De fleste ansatte fornyer disse hos sin fastlege, men vi i Grønn jobb bedriftshelsetjeneste har også kompetanse og myndighet til å gjøre disse.

 

Helseattest til asbestsaneringsarbeid

For å arbeide med asbestsanering må man ha godkjent asbestopplæringskurs, ha godkjent legeundersøkelse og gjennomført lungerøntgen. Først etter disse kravene er oppfylt kan arbeidsgiver sende «Søknad om tillatelse til å arbeide med asbest» til Arbeidstilsynet.

Ta kontakt for et tilpasset tilbud.

Ta kontakt med oss og nevn eventuelle spørsmål og/eller tjenester du ønsker bistand for, så kommer vi tilbake til deg med svar og et tilpasset tilbud. 

Få tilbud på bedriftshelsetjeneste

Få bistanden og hjelpen du trenger gjennom Grønn Jobb Bedriftshelsetjeneste.

Få uforpliktende tilbud
Mail ikon.svg
Send oss en mail

post@gronnjobb.no

Telefon ikon.svg
Ring oss

+47 69 79 11 30